Doen

Mumbai, voorheen Bombay, is de hoofdstad van de Indiase deelstaat Maharashtra. Tijdens de 19e eeuw ontwikkelde de stad zich tot een sterk economisch en educatief centrum. In 1960 wordt de nieuwe staat Maharashtra gesticht met Bombay als hoofdstad. De stad werd tot Mumbai omgedoopt in 1996. Vandaag de dag is het de rijkste stad in India. Mumbai is de commerciële en entertainment hoofdstad van India. Volgens de telling van 2011 had Mumbai 12.478.447 inwoners.

In zo’n grote stad als Mumbai is meer dan voldoende te doen op het gebied van kunst, cultuur, natuur en vele andere (toerischtische) bezienswaardheden, die terug te vinden zijn onder het kopje doen.

Dankzij CNN travel ben je altijd op de hoogte van het laatste (reis)nieuws van Mumbai. Verder vind je daar ook ideeen voor leuke en originele bestemmingen, de beste resstaurants, bars, hotels en andere activiteiten.

Is er nog een bijzondere bezienswaardigheid die er echt tussen hoort te staan maar dat nog niet doet? Stuur je tip dan snel door naar amhbassa@gmail.com.